Anunțuri

În data de 8 decembrie 2021, ora 11, SC E-NFORMATION SRL, în calitate de reprezentant in Romania al editurilor stiintifice care produc bazele de date, va susține o  sesiune de instruire despre continutul, modul de utilizare si instrumentele oferite de fiecare resursa electronică de documentare.

Studentii sunt invitati sa participe la aceasta sesiune de instruire importanta pentru viitorul lor profesional.

“Acces electronic la literatura stiintifică pentru sustinerea și promovarea sistemului de cercetare și educatie din România”.

Trainingul se va desfasura online. Inscrierea se face online pe site-ul Enformation,  iar cu 2 ore inainte de eveniment cei inscrisi vor primi un link si pot participa la sesiunea de training.

 Persoanele care participă la training  au posibilitatea de a descarca Certificatul de participare la eveniment din contul personal de pe platforma Enformationwww.e-nformation.ro.


Universitatea din București organizează un eveniment de informare și conștientizare în rândul comunității cu privire la importanța vaccinării, intitulat „Informat și vaccinat. Specialiștii UB, în dialog cu comunitatea”. Acesta va avea loc online vineri, 12 noiembrie 2021, începând cu ora 13:30, și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Universității din București.  Se pot adresa întrebări la adresa de e-mail vaccinare.anticovid@unibuc.ro sau în secțiunea de comentarii a postărilor publicate în albumul Informat și vaccinat de pe pagina de Facebook a UB.

 

UB Learning Center – Program workshopuri online

 

CIVIS

Studenții Universității din București, invitați să aplice la programul de cursuri deschise online, lansat de CIVIS. Detalii in link-ul https://unibuc.ro/studentii-universitatii-din-bucuresti-invitati-sa-aplice-la-programul-de-cursuri-deschise-online-lansat-de-civis/

Studenții UB sunt invitați să se înscrie la microprogramele Global Awareness și Civic Engagement, organizate de Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid, sub egida CIVIS. Perioada de înscriere pentru ambele cursuri: 6 septembrie – 20 octombrie 2021. Detalii la link-ul https://unibuc.ro/studentii-ub-invitati-sa-se-inscrie-la-microprogramele-global-awareness-si-civic-engagement-organizate-de-universitatea-din-bucuresti-in-parteneriat-cu-universitatea-din-tubingen-si-universitatea-au/

Concurs național pentru burse de studiu

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2022/2023.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice sau cercetătorilor pentru a urma in strainatate:

– studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;

– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

– cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2022/2023 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse de studii / Acord bilateral.

De asemenea, 03 noiembrie 2021 este termenul limita pentru depunerea candidaturilor la Bursele de cercetare si formare postuniversitara si postdoctorala „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma si „Nicolae Iorga” la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia.

Pentru informaţii suplimentare, datele de contact sunt: Site: www.roburse.ro 

 

Premiul “Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”

Organizat de Prof. Rada Mihalcea (U. Michigan) impreuna cu Primaria Cluj-Napoca

http://www.primariaclujnapoca.ro/Premiul-Tineri-Cercetatori-in-Stiinta-si-Inginerie.html

https://www.facebook.com/TineriCercetatoriStiintaInginerie

Conditii de participare

_______________________________________________________________________________________________

 
Overview . We are very pleased to cordially invite all the scientists, researchers, managers, engineers and Ph.D. students to actively participate at “UNIVERSITARIA SIMPRO 2021” and to give their scientific contribution to the success of this major event with the theme „QUALITY AND INNOVATION IN EDUCATION, RESEARCH AND INDUSTRY – THE SUCCESS TRIANGLE FOR A SUSTAINABLE ECONOMIC, SOCIAL AND …
www.upet.ro

_________________________________________________________________________________________

Informare cu privire la situația infecției cu Coronavirus COVID-19

În contextul răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19 la nivel internațional, dar și al unui număr mic de cazuri în București, cazuri care nu au nicio legătură cu instituția noastră, Universitatea din București, prin Biroul Executiv al Consiliului de Administrație întrunit în data de 9 martie 2020, a luat următoarele decizii: Informare Coronavirus-3


Alegeri pentru functiile si structurile de conducere de la nivelul departamentelor, facultatii si universitatii, mandatul 2019-2023

 

Apel umanitar – un gest de solidaritate cu colega noastra – click aici