Anunțuri

coLABORATORUL de IDEI

Universitatea din Bucuresti lanseaza coLABORATORUL de IDEI.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 26-30 octombrie 2022 la Stațiunea Zoologică a UB de la Sinaia, își propune să aducă împreună studenți/ masteranzi/ doctoranzi de la toate facultățile Universității din București.

Înscrierile sunt deschise până miercuri, 19 octombrie 2022, prin completarea formularului disponibil aici: https://forms.gle/G5D99Smft1Am5jGA7.

Sub coordonarea Adei Roseti, specialist în comunicarea științei și jurat al competiției UBtalks, echipa coLABORATORULUI de IDEI va identifica acea idee care să fie sufletul campaniei de admitere 2023 la Universitatea din București.

Mai multe detalii cu privire la coLABORATORUL de IDEI pot fi consultate în materialul disponibil aici: https://unibuc.ro/am-prelungit-inscrierile-colaboratorul-de-idei-asteapta-ideea-ta-pana-pe-19-octombrie-2022.


Burse acordate de Confederația Elvețiană în anul universitar 2022-2023

Agenția de Credite și Burse de Studii anunță pentru anul universitar 2023/2024, următoarele categorii de burse acordate de Confederația Elvețiană:

– Burse de cercetare;

– Burse pentru doctorat;

– Burse postdoctorale.

Detalii în fișierul atașat ELVETIA 23-24


Programul Fulbright Visiting Scholar 2022

Programul Fulbright Visiting Scholar (pentru cetățenii români) oferă burse in anul academic 2023/2024 cadrelor didactice și cercetătorilor din universități, centre și institute de cercetare, care sunt interesate/interesați să predea sau să realizeze studii și cercetări în mediul academic american. Data limită de înscriere pentru acest program este 7 noiembrie 2022. Candidații sunt invitați să aplice pentru stagii de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare și predare), în orice domeniu, cu excepția medicinei clinice. De asemenea, este util de știut că invitația de la potențiala universitate gazdă din S.U.A. nu este obligatorie în acest stadiu al competiției, aceasta poate fi transmisă pe email și după deadline, recomandabil – până în prima parte a lunii decembrie, 2022.

Mai multe informații despre programul Fulbright Visiting Scholar Award sunt disponibile la: https://fulbright.ro/competition/2023-2024-visiting-scholar-program/


Burse postdoctorale Marie Sklodowska-Curie (MSCA) 2022

Absolvenții de studii doctorale cu minimum 8 ani de experiență în cercetare (de la data obținerii diplomei de doctorat) care doresc să-și sporească potențialul creativ și inovator sunt încurajați să aplice, până pe 14 septembrie 2022, la una dintre bursele postdoctorale Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Detalii aici: https://www.urv.cat/en/research/support/pre-award/msca-postdoctoral-fellowships/?utm_medium=email&utm_source=mailing&utm_campaign=mscapf22_conveni

Domeniile de interes circumscrise burselor Marie Sklodowska-Curie sunt următoarele: Științele Vieții și Pământului, Științe, Medicină și Sănătate – Nutriție și Boli Metabolice, Științe Sociale și Inginerie și Arhitectură

https://unibuc.ro/apel-pentru-inscrieri-la-bursele-postdoctorale-marie-sklodowska-curie-2/


Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”, 2022

Vă invităm să participați la ediția a VIII-a a premiilor “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”, 2022.

Concursul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea.

Detalii în fișierul atașat Concurs Tineri cercetatori_stiinte+inginerie


Programul Open4U Internship @OMV Petrom

Programul de internship Open4U Internship @OMV Petrom continuă și în anul 2022.

Programul vine în întâmpinarea tinerilor care vor să descopere industria energetică și mediul de afaceri, dându-le ocazia să se familiarizeze cu activitățile specifice principalelor departamente din compania noastră.

Criterii de eligibilitate:

• Ești student/ă în anul II, III, IV sau masterand/ă
• Ești printre primii din clasă: ai promovabilitate de 100% a examenelor și o medie de minim 8 pe ultimul an de studiu (dovedită prin adeverință de la facultate)
• Ai cunoștințe avansate de limba engleză
• Bifezi cu succes principalele competențe digitale
• Împărtășești principiile OMV Petrom

Detalii pe canalele social media:

 


                                                             Rezultate competiții finanțate de către UEFISCDI 2022

Proiecte de cercetare postdoctorală (PD) 2021 

Rezultate finale ale competiției naționale de proiecte de cercetare postdoctorală – PN-III-P1-1.1-PD-2021 PD2021_PROIECTE APROBATE_STIINTELE PAMANTULUI_martie 2022

Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE) 2021

Rezultate finale ale competiției naționale de proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe – PN-III-P1-1.1-TE-2021 TE_2021_Proiecte aprobate_Stiintele Pamantului_mai 2022

Proiecte de cercetare exploratorie (PCE) 2021

Rezultate finale ale competiției naționale de proiecte de cercetare exploratorie – PN-III-ID-PCE-2021-3 PCE 2021_Proiecte acceptate la finantare_STINTELE_PAMANTULUI_mai 2022

Îl felicităm pe colegii noștri, conf.dr. Relu Roban, lect.dr. Vasile Ștefan și dr. Ion Francovschi pentru punctajul foarte bun obținut, punctaj care situează propunerile de proiect printre cele finanțate.


Imperial Barrel Award (IBA) 2022

Actualizare 25 martie 2022 – Echipa participantă la Imperial Barrel Award s-a clasat în etapa finala regională (Europa)!

 

Mulțumim profesorilor coordonatori Lector Dr. Ing. Ioan Munteanu, Dr. Ing. Dorina Țambrea și Msc. Ing. Andra Mârza pentru implicarea și susținerea de-a lungul competiției. 

 

O echipă de cinci studenți din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică din Universitatea din București participă în perioada 24-25 martie 2022 la competiția internațională a American Association of Petroleum Geologists (AAPG), numită Imperial Barell Award (IBA), sub îndrumarea Lector Dr. Ing. Ioan Munteanu și cu sprijinul coordonatorilor din industria de petrol și gaze: Dr. Ing. Dorina Țambrea și Msc. Ing. Andra Mârza. Poster IBA 2022

Cei cinci studenți sunt înscriși la programul de master Evaluarea Bazinelor de Sedimentare și a Resurselor Minerale, și programul de licență Inginerie Geologică (grupa opțională Ingineria Geologică a Resurselor). Aceștia sunt:

– Călin Niță (master EBSRM);

– Constantin Lazăr (master EBSRM);

– Bianca Ghioarcă (master EBSRM);

– Ana-Maria Ramba (licență IG);

– David Stroea (licență IG).

Concursul Imperial Barell Award este dedicat studenților din domeniul Geoștiințelor, și presupune evaluarea timp de 8 săptămâni a potențialului de hidrocarburi al unui bazin de sedimentare în urma analizei și interpretării integrate a unui set de date geologice și geofizice. După aceste 8 săptămâni, echipele din toate centrele universitare înscrise se întâlnesc la Praga, unde își prezintă proiectele.

Competiția oferă studenților posibilitatea de a-și utiliza cunoștințele dobândite  de-a lungul anilor de studiu și oportunitatea de a experimenta potențialul de creativitate, știință, tehnologie și eficiență privind viitorul explorării pentru noi resurse de energie.

An de an echipa Facultății noastre a reușit performanțe din ce în ce mai bune, iar interesul studenților a crescut pe măsură. Studenții știu că, având menționată în CV participarea la IBA, o aplicație pentru angajare iese în evidență din multitudinea de solicitări.

Prezentarea în cadrul semifinalei regionale se va desfășura la finalul lunii martie 2022. Le dorim mult succes și îi asigurăm de întreaga noastră susținere.

Pentru detalii accesați următorul link: https://iba.aapg.org/program

 

Mobilități de studiu Norvegia

A fost lansata selecția pentru mobilități de studiu în cadrul proiectului SEE cu numărul 20-MOB-0007, director de proiect prof. univ. dr Bogdan Murgescu.

Sunt disponibile 8 de mobilități de studiu la universitatea parteneră din proiect, Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Norvegia, în anul academic 2022 – 2023. Acestea vor fi finanțate conform bugetului proiectului pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru academic (dar nu mai mult de 6 luni). Grantul pentru subzistență este de 1200 euro/lună, grantul pentru transport fiind de 360 euro.

O scurtă prezentare a proiectului 20-MOB-0007 se găsește în documentul atașat, iar știrea se află la adresa : https://unibuc.ro/universitatea-din-bucuresti-anunta-lansarea-selectiei-pentru-mobilitati-de-studiu-in-cadrul-proiectului-see-pentru-ntnu-din-norvegia/

Selecția pentru aceste burse are loc la nivel central, iar termenul limită de aplicație este 28 februarie 2022, ora 12:00.

 

În data de 8 decembrie 2021, ora 11, SC E-NFORMATION SRL, în calitate de reprezentant in Romania al editurilor stiintifice care produc bazele de date, va susține o  sesiune de instruire despre continutul, modul de utilizare si instrumentele oferite de fiecare resursa electronică de documentare.

Studentii sunt invitati sa participe la aceasta sesiune de instruire importanta pentru viitorul lor profesional.

“Acces electronic la literatura stiintifică pentru sustinerea și promovarea sistemului de cercetare și educatie din România”.

Trainingul se va desfasura online. Inscrierea se face online pe site-ul Enformation,  iar cu 2 ore inainte de eveniment cei inscrisi vor primi un link si pot participa la sesiunea de training.

 Persoanele care participă la training  au posibilitatea de a descarca Certificatul de participare la eveniment din contul personal de pe platforma Enformationwww.e-nformation.ro.


Universitatea din București organizează un eveniment de informare și conștientizare în rândul comunității cu privire la importanța vaccinării, intitulat „Informat și vaccinat. Specialiștii UB, în dialog cu comunitatea”. Acesta va avea loc online vineri, 12 noiembrie 2021, începând cu ora 13:30, și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Universității din București.  Se pot adresa întrebări la adresa de e-mail vaccinare.anticovid@unibuc.ro sau în secțiunea de comentarii a postărilor publicate în albumul Informat și vaccinat de pe pagina de Facebook a UB.

 

UB Learning Center – Program workshopuri online

 

CIVIS

Studenții Universității din București, invitați să aplice la programul de cursuri deschise online, lansat de CIVIS. Detalii in link-ul https://unibuc.ro/studentii-universitatii-din-bucuresti-invitati-sa-aplice-la-programul-de-cursuri-deschise-online-lansat-de-civis/

Studenții UB sunt invitați să se înscrie la microprogramele Global Awareness și Civic Engagement, organizate de Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid, sub egida CIVIS. Perioada de înscriere pentru ambele cursuri: 6 septembrie – 20 octombrie 2021. Detalii la link-ul https://unibuc.ro/studentii-ub-invitati-sa-se-inscrie-la-microprogramele-global-awareness-si-civic-engagement-organizate-de-universitatea-din-bucuresti-in-parteneriat-cu-universitatea-din-tubingen-si-universitatea-au/

Concurs național pentru burse de studiu

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2022/2023.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice sau cercetătorilor pentru a urma in strainatate:

– studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;

– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

– cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2022/2023 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse de studii / Acord bilateral.

De asemenea, 03 noiembrie 2021 este termenul limita pentru depunerea candidaturilor la Bursele de cercetare si formare postuniversitara si postdoctorala „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma si „Nicolae Iorga” la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia.

Pentru informaţii suplimentare, datele de contact sunt: Site: www.roburse.ro 

 

Premiul “Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”

Organizat de Prof. Rada Mihalcea (U. Michigan) impreuna cu Primaria Cluj-Napoca

http://www.primariaclujnapoca.ro/Premiul-Tineri-Cercetatori-in-Stiinta-si-Inginerie.html

https://www.facebook.com/TineriCercetatoriStiintaInginerie

Conditii de participare

_______________________________________________________________________________________________

 
Overview . We are very pleased to cordially invite all the scientists, researchers, managers, engineers and Ph.D. students to actively participate at “UNIVERSITARIA SIMPRO 2021” and to give their scientific contribution to the success of this major event with the theme „QUALITY AND INNOVATION IN EDUCATION, RESEARCH AND INDUSTRY – THE SUCCESS TRIANGLE FOR A SUSTAINABLE ECONOMIC, SOCIAL AND …
www.upet.ro

_________________________________________________________________________________________

Informare cu privire la situația infecției cu Coronavirus COVID-19

În contextul răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19 la nivel internațional, dar și al unui număr mic de cazuri în București, cazuri care nu au nicio legătură cu instituția noastră, Universitatea din București, prin Biroul Executiv al Consiliului de Administrație întrunit în data de 9 martie 2020, a luat următoarele decizii: Informare Coronavirus-3


Alegeri pentru functiile si structurile de conducere de la nivelul departamentelor, facultatii si universitatii, mandatul 2019-2023

 

Apel umanitar – un gest de solidaritate cu colega noastra – click aici