Anunțuri

Institutul Geologic al  României  – IGR București organizează  concurs pentru ocuparea unui post de tehnician geolog (post pe perioadă determinată 2 ani).

Dosarul de candidatură se depune personal, la sediul IGR, până pe data de 03.02.2021.

Informații suplimentare despre condițiile de participare, bibliografia de concurs și despre completarea formularelor necesare înscrierii se pot obține de la Biroul Resurse Umane, la numărul de telefon 031403410.

______________________________________________________________________________

Postdoctoral Research Fellow in Computational and Applied Geophysics 

Job description

The successful candidate will join a team of geophysicists and a new project exploring the geothermal potential of Baia Mare region situated in the Eastern Carpathian Mountains, Romania. The project will use new and existent geophysical, geochemical and hydrogeological data for imaging and modelling in detail the geological structure and for assessing its geothermal potential. This is a collaboration with University of Bucharest (Romania), and the project is funded by the EEA grants scheme.

The postdoctoral fellow is expected to work with the new magnetotelluric data (MT) and seismic data planned to be collected in summer/autumn 2021. In addition, she/he will be part of a team that will built a regional 3D lithospheric model using various geoscientific data.

The main purpose of a postdoctoral fellowship is to provide the candidates with enhanced skills to pursue a scientific top position within or beyond academia. To promote a strategic career path, all postdoctoral research fellows are required to submit a professional development plan no later than one month after commencement of the postdoctoral period.

Details on the following link: http://www.earthworks-jobs.com/geoscience/oslo21012.html

____________________________________________________________________________________________

 

Centrul de Învățare al UB oferă servicii integrate de suport în învățare, având ca scop principal adaptarea mai ușoară la cerințele academice și schimbările impuse de desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid.

Începând cu 12 octombrie 2020, studenții pot participa la activități de:  

  1. Coaching și dezvoltare personală în aria competențelor sociale și emoționale.

  2. Consiliere profesională şi orientare în carieră.

  3. Dezvoltare a competențelor de gândire critică și raționament științific

  4. Dezvoltarea competenţelor de scriere academică

Studenții se pot înscrie accesând direct formularul de înscriere (https://forms.gle/5ufgojtYxxa2Xijx7)  sau la email learningcenter@unibuc.ro.

Detalii despre activițăti pot fi găsite in programul atasat sau la adresa https://fpse.unibuc.ro/despre-noi/info-fpse/9-focus/800-centrul-de-invatare-al-universitatii-din-bucuresti   Workshopuri online oct 2020 (revizuit 9.10.2020)_UB Learning Center

__________________________________________________

Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București, anunță cu tristețe trecerea în neființă a celui care a fost un om de știință de o valoare incontestabilă și un creator de școală geologică, profesorul universitar Corneliu Dinu, decan al facultății în perioada 1990-2003. Transmitem sincere condoleanțe și regrete familiei îndoliate!

“Stimați colegi și colaboratori,
După cum știți, profesorul nostru, respectatul Corneliu Dinu, a plecat dintre noi pe data de 28 mai 2020. În această perioadă dificilă, mulți dintre noi suntem izolați în diverse localități, regiuni sau țări îndepărtate și nu putem să aducem respectul și condoleanțele potrivite. În același timp, credem că  trebuie început ceva pentru a păstra vie memoria profesorului nostru Corneliu Dinu, creator de școală modernă românească, un geolog structuralist, tectonician, analist de bazine de sedimentare, dar și un profesor conducător de nenumărate doctorate, manager și decan pe termen lung, unul dintre cei mai cunoscuți geologi români în comunitatea internațională din istoria recentă. Se pot face multe lucruri bune, însă trebuie început undeva.
 
Din aceste motive am creat un site web în memoria lui Corneliu Dinu, unde dumneavoastră sau oricine altcineva poate să lase un mesaj, să aprindă o lumânare, să scrie o istorie, să pună poze sau video-uri pentru a arăta respectul cuvenit. Puteți găsi acest site memorial la:
Vă încurajăm cel puțin să spuneți câteva cuvinte despre cel pe care noi îl numeam “Domnul Profesor”.” prof.dr. Liviu Matenco (Utrecht University)
———————————————————————————————————-
————————————————————————————————————
S-a lansat ediția a VI-a a premiilor “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori în Știință și Inginerie”. Aceste premii anuale, inițiate în anul 2015, recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății. Concursul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea (profesoară la Universitatea Michigan).
Detalii în fișierul atașat Premiile Rada Mihalcea
__________________________________________________________________________

Ministerul Educației și Cercetării a demarat programul de acordare a unui ajutor de stat pentru studenți, în vederea cumpărării unui calculator.

Pentru depunerea cererilor și a documentelor doveditoare în vederea stabilirii eligibilității solicitanților, nu va fi necesară deplasarea studenților la universitate ci acestea vor fi transmise prin servicii de curierat sau prin intermediul poștei electronice. Data limită de depunere a cererilor este 17 aprilie 2020.

Cererile și documentele doveditoare vor fi transmise pe adresa de email: activitatistudentesti@unibuc.ro, sau prin curier la adresa: Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 3, cam. 313- Direcția Cămine Cantine și Activități Studențești.
Documentele necesare se găsesc aici:
Calendar Euro 200 – 2020
Acte necesare Euro 200
Cerere pentru acordarea unui ajutor financiar din partea statului

_______________________________________

Informare cu privire la situația infecției cu Coronavirus COVID-19

În contextul răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19 la nivel internațional, dar și al unui număr mic de cazuri în București, cazuri care nu au nicio legătură cu instituția noastră, Universitatea din București, prin Biroul Executiv al Consiliului de Administrație întrunit în data de 9 martie 2020, a luat următoarele decizii: Informare Coronavirus-3

______________________________________________________________________________

GEOTESTING CI

Angajeaza absolvenţi pentru activitati de birou si teren –  inginer geolog/geofizician. Persoanele interesate sunt rugate sa depuna CV sau scrisoare de intentie  la adresele:

www.geotesting.ro
office@geotesting.ro;
geotestingci@yahoo.com
 

Alegeri pentru functiile si structurile de conducere de la nivelul departamentelor, facultatii si universitatii, mandatul 2019-2023

 
Calendarul alegerilor  Calendar alegeri 2019 -2023
 
 

DEPARTAMENTUL DE GEOFIZICA al Facultatii de Geologie si Geofizica

anunta disponibilitatea a 12 locuri de munca in cadrul companiei PROSPECTIUNI S.A. – Bucuresti. Job-urile includ pozitii de inginer geofizician responsabil cu achizitia si procesarea datelor seismice.

Absolventii din 2019 ai specializarii Geofizica si absolventii din 2019 ai programului de Master “Applied Geophysics” care doresc sa candideze pentru job-urile respective pot trimite CV-urile pe adresele de e-mail:  bogdan.niculescu@upcmail.ro (Conf. dr. ing. Bogdan Niculescu) si andreigina@yahoo.com (Lect. dr. ing. Gina Andrei) pana pe data de 1 august 2019.

Deasemenea, absolventii din ultimii cativa ani pot sa isi exprime interesul pentru a ocupa o pozitie in cadrul companiei.


DEPARTAMENTUL DE GEOFIZICA al Facultatii de Geologie si Geofizica

anunta disponibilitatea a 12 locuri de munca in cadrul companiei de servicii pentru industria de petrol si gaze WEATHERFORD – Ploiesti. Job-urile respective includ atat pozitii de Field Engineer (inginer pe statii de carotaj geofizic pentru operatiuni in sonde netubate si tubate) cat si pozitii de Log Analyst / Petrofizician (interpretarea complexa a diagrafiilor geofizice).

Absolventii din 2019 ai specializarii Geofizica si absolventii din 2019 ai programului de Master “Applied Geophysics” care doresc sa candideze pentru job-urile respective pot trimite CV-urile in limba engleza pe adresele de e-mail:  bogdan.niculescu@upcmail.ro (Conf. dr. ing. Bogdan Niculescu) si andreigina@yahoo.com (Lect. dr. ing. Gina Andrei) pana pe data de 1 septembrie 2019. Interviurile vor avea loc in cursul lunii septembrie 2019.


Program Internship

Agenția de Recrutare “Professional”  are în desfășurare un proces de recrutare pentru un program de Internship plătitOpen4YOU, în colaborare cu OMV Petrom, având mai multe poziții deschise, în mai multe locații din țară, iar printre altele există un număr de locuri destinat studen’ilor ce urmează cursuri  pe specializările Geologie/Inginerie geologică/Geofizică – București și Buzău.

Suntem în căutare de persoane cu o anumită bază teoretică, pregătire formală, cu dorința de a învăța lucruri noi și de a acumula noi abilități în domeniu.

Criteriile necesare pentru a putea participa la acest proces sunt:

să fie printre cei mai buni studenți: promovabilitate 100% a examenelor și o medie de minimum 8 (opt) pe ultimul an de studiu (obligatoriu adeverința doveditoare eliberată de secretariatul facultății);

să fie stundenți în anii II, III, IV sau master.

Adresa de contact: dpopa@professional.com.ro

________________________________________________________________________
 
Prezentare științifică:  Imaging and tracing
___________________________________________________________________________
Interhship internațional Turcia internship internaț.Turcia
___________________________________________________________________________
 
Laboratorul LCA Consulting &Assistance
Angajeaza personal feminin (cu sau fara experienta) pentru activitati de birou, absolvente sau in curs de absolvire, inginer geolog/geofizician. Persoanele interesate sunt rugate sa depuna CV sau scrisoare de intentie gtfcristi@laboratorlca.ro (www.laboratorlca.ro) si sa se programeze la interviu:
Cristian Postîrnăceanu
General Manager @
Laborator Consulting & Assistance

(+40) 0726.199.777
Bdul 1 Mai Nr. 60A, 077020,
Com. Berceni, jud. Ilfov
 

TABERE STUDENTI 2019

Perioada de inscriere pentru studenti este 19.04-17.05.2019.
 

În perioada 12-21 aprilie 2019, Asociația Studenților din Universitatea din București organizează festivalul studențesc ASUBfest, unul dintre cele mai ample proiecte dedicate studenților UB.

ASUBfest este un festival cultural-educativ dedicat studenților, care încorporează o serie de evenimente culturale, artistice și de dezvoltare personală, menite să schimbe modalitățile de petrecere a timpului liber.

https://www.unibuc.ro/2019/a-inceput-asubfest-festivalul-studentilor-universitatii-din-bucuresti

________________________________________________________________________

Compania GEOLOG – Surface Logging  angajeaza absolventi si masteranzi ai Facultatii de Geologie si Geofizica pentru pozitiile de  “Mud Logger” si inginer de teren  in Romania si strainatate. Studentii din ultimul an de facultate sunt de asemenea incurajati sa aplice.

Persoana de contact:

Geol. Valentin Cojocaru (v.cojocaru@geolog.com) – District Manager – Eastern Europe.

https://www.geolog.com/

Pentru detalii consultati documentul atasat aici.


Departamentul de Geofizica va face cunoscute 2 oportunitati de angajare ca Asistent Cercetare (AC – S) in cadrul Institutului Geologic al Romaniei – Observatorul Geomagnetic Surlari. Este necesar ca aplicantii sa fie geofizicieni si absolventi ai programului de Master APPLIED GEOPHYSICS sau studenti in anul II in cadrul acestui program. Persoanele interesate pot lua legatura cu Conf. dr. ing. Bogdan Niculescu (bogdan.niculescu@upcmail.ro) sau Lector dr. ing. Gina Andrei (andreigina@yahoo.com).


Firma SEARCH CORPORATION
Angajeaza INGINERI GEOLOGI cu sau fara experienta în domeniul Laboratoarelor de încercãri geotehnice. Salariu 3000 RON brut + bonuri de masa. Locatie –  localitatea Pantelimon, transport asigurat.
Cei interesati sunt rugati sa depuna CV si/sau scrisoare de intentie la adresa de mail: daniela.pop-coman@searchltd.ro,
Tel. 0727810685.
 

Bucharest Student Chapter

va invită la prezentarea: STRUCTURAL SETTING OF TURBIDITE SYSTEMS: A GLOBAL COMPARISON susținută de BEREND VAN HOORN  în cadrul  AAPG Visiting Geoscientist Program, care va avea loc  marți,19 Martie, 2019,  ora 16, Facultatea de Geologie și Geofizică, Bd. N. Bălcescu, București, Amfiteatrul Ludovic Mrazec (PA). Detalii aici.Firmă de servicii geotehnice angajeaza inginer geolog, cu sau fara experienta, pentru lucrul intr-un laborator geotehnic de pe Platforma Magurele (Ilfov). Detalii la nr. de telefon 0722 375 429 (ing. geol. Nedelcu Paul)


Apel umanitar – un gest de solidaritate cu colega noastra – click aici