In memoriam

Conf. dr. MARIAN LUPULESCU
1952-2023

S-a născut pe malul mării și a cercetat Pământul.

S-a afirmat profesional încă de pe băncile amfiteatrelor facultății pe care a absolvit-o în 1976 ca Șef de Promoție și în cadrul căreia a activat cu devotament și dăruire până în 2000 când a plecat, cu mare regret, din țară urmându-și familia. Un om bun, jovial, devotat meseriei, care a străbătut geosferele lăsând în urma sa amintiri plăcute, dar și multe regrete…

Atașat de studenți, le-a descifrat utilitatea geologiei în cursurile pe care, sintetic și cu ușurință, le preda.

Acum sufletul său nobil s-a ridicat la cer ca să exploreze și alte orizonturi.

Călătorie frumoasă în pace veșnică!

 

Marius ALBU a absolvit Institutul de Petrol, Gaze şi Geologie, în anul 1965 şi a obţinut diploma de Doctor la Universitatea din Bucureşti în anul 1975. Pentru publicaţiile sale excepţionale, în anul 1985 a fost recompensat cu Premiul Academiei Române pentru matematicã.

Dupã 1990 a activat ca profesor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geologie şi Geofizicã, Departamentul de Inginerie Geologicã, iar dupã stabilirea în Regatul Unit al Marii Britanii a fost profesor asociat la Universitatea din Staffordshire.

Pe parcursul excepţionalei sale cariere, a publicat în românã şi englezã numeroase articole şi cãrţi în domeniul mecanicii, termodinamicii şi proceselor geologice, dar şi al istoriei.

Personalitatea sa marcantã şi activitatea sa profesionalã de excepţie rãmân un reper de neegalat pentru cei care l-au cunoscut şi pentru întreaga comunitate profesionalã geologicã şi academicã.

Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!


Facultatea de Geologie si Geofizica anunţã cu profund regret decesul Acad. Ion-Tudor Berza (1944-2022), membru marcant al comunitatii geologice naţionale si internaţionale, a cãrui preţioasã activitate a fost în anul 1978 apreciatã de cãtre Academia Românã cu premiul Cobãlcescu, ofiţer al “Ordre de la Couronne” (Belgia)-2008, membru al Societãţii Geologice a României şi membru onorific al Societãţii Geologie a Serbiei. Transmitem sincere condoleanţe familiei.


 
Colectivul de cadre didactice al Facultății de Geologie și Geofizică
anunță cu adâncă durere dispariția prematură a colegei lor
lector dr. ing. geofizician Gina Andrei.
 
Sincere condoleanțe familiei !!
 

Cu adâncă durere și consternare Departamentul de Geofizică al Facultății de Geologie și Geofizică – Universitatea din București anunță încetarea din viață a colegei și prietenei noastre Lector dr. ing. geofizician Gina Andrei.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 Transmitem familiei îndoliate întreaga noastră compasiune și susținere.

Înmormântarea va avea loc miercuri 07.07.2021, ora 11, la Cimitirul Sf. Cuvioasa Parascheva, str. Macului nr. 12, Comuna Berceni. (Waze – Strada Macului 12 Comuna Berceni) 

 Departamentul de Geofizică


Departamentul de Geofizică al Facultații de Geologie și Geofizica, Universitatea din București, anunță cu profund regret trecerea în neființă a Domnului Conf. Dr. Ing. Tudorel Orban.

Înmormântarea va avea loc miercuri 23.06.2021, ora 11 la Cimitirul Izvorul Nou – Dristor. Rămășitele pământești sunt depuse la capela cimitirului. Dumnezeu să-l odihnească!

Regrete sincere și condoleanțe familiei!


Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București, anunță cu tristețe trecerea în neființă a celui care a fost un om de știință de o valoare incontestabilă și un creator de școală geologică, profesorul universitar Corneliu Dinu, decan al facultății în perioada 1990-2003. Transmitem sincere condoleanțe și regrete familiei îndoliate!

“Stimați colegi și colaboratori,
După cum știți, profesorul nostru, respectatul Corneliu Dinu, a plecat dintre noi pe data de 28 mai 2020. În această perioadă dificilă, mulți dintre noi suntem izolați în diverse localități, regiuni sau țări îndepărtate și nu putem să aducem respectul și condoleanțele potrivite. În același timp, credem că  trebuie început ceva pentru a păstra vie memoria profesorului nostru Corneliu Dinu, creator de școală modernă românească, un geolog structuralist, tectonician, analist de bazine de sedimentare, dar și un profesor conducător de nenumărate doctorate, manager și decan pe termen lung, unul dintre cei mai cunoscuți geologi români în comunitatea internațională din istoria recentă. Se pot face multe lucruri bune, însă trebuie început undeva.
 
Din aceste motive am creat un site web în memoria lui Corneliu Dinu, unde dumneavoastră sau oricine altcineva poate să lase un mesaj, să aprindă o lumânare, să scrie o istorie, să pună poze sau video-uri pentru a arăta respectul cuvenit. Puteți găsi acest site memorial la:
Vă încurajăm cel puțin să spuneți câteva cuvinte despre cel pe care noi îl numeam “Domnul Profesor”.” prof.dr. Liviu Matenco (Utrecht University)