Cursuri formare și dezvoltare profesională

In data de 8 decembrie 2021, ora 11, SC E-NFORMATION SRL, în calitate de reprezentant in Romania al editurilor stiintifice care produc bazele de date, va susține o  sesiune de instruire despre continutul, modul de utilizare si instrumentele oferite de fiecare resursa electronică de documentare.

Studentii sunt invitati sa participe la aceasta sesiune de instruire importanta pentru viitorul lor profesional.

“Acces electronic la literatura stiintifică pentru sustinerea și promovarea sistemului de cercetare și educatie din România”.

Trainingul se va desfasura online. Inscrierea se face online pe site-ul Enformation,  iar cu 2 ore inainte de eveniment cei inscrisi vor primi un link si pot participa la sesiunea de training.

 Persoanele care participă la training  au posibilitatea de a descarca Certificatul de participare la eveniment din contul personal de pe platforma Enformation: www.e-nformation.ro.


S-a aprobat lansarea selecției pentru mobilități de studiu în cadrul proiectului SEE cu numărul 20-MOB-0007, director de proiect prof. univ. dr Bogdan Murgescu.   

Sunt disponibile 10 de mobilități de studiu la universitatea parteneră în proiect, Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Norvegia, pe perioada semestrului al II-lea al anului academic 2021 – 2022. Acestea vor fi finanțate conform bugetului proiectului pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru academic (dar nu mai mult de 6 luni). Grantul pentru subzistență este de 1200 euro/lună, grantul pentru transport fiind de 360 euro.     

O scurtă prezentare a proiectului 20-MOB-0007 se găsește în documentul atașat, iar știrea se află la adresa: https://unibuc.ro/international/mobilitati-studenti/mobilitati-see/

Selecția pentru aceste burse are loc la nivel central, iar termenul limită de aplicație este 11 octombrie 2021, ora 12:00.

Candidatii trebuie să fie studenti (înscrisi cel puțin în al doilea an de studiu) / masterand / doctorand, la cursuri zi, într-una din următoarele facultăți: Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Geografie și Facultatea de Științe Politice atât la selecție cât și pe durata mobilității.

 

Agentia de Credite si Burse de Studii (www.roburse.ro) ofera burse pentru persoanele care, in anul 2022, doresc sa faca un stagiu de studii sau de cercetare in strainatate.

Ofertele pentru care sunt organizate concursuri in acest moment și termenele limita de transmitere on-line a candidaturilor, sunt urmatoarele:

05 aprilie: MBA Coreea, Azerbaijan, Mongolia, Turkmenistan

14 aprilie: Slovacia NSP

15 aprilie Slovacia SAS

29 aprilie: Bulgaria, Polonia

30 iunie: Iordania

Bursele se adreseaza studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice si cercetatorilor si se pot acorda pentru stagii precum:

– cursuri de vara,

– studii (de licenta, masterat sau doctorat) partiale (3-10 luni) sau complete (includ si anul pregatitor pentru invatarea limbii),

– cercetare sau specializare.

Prin bursa se poate asigura:

– de partea primitoare – scolarizare, de obicei cazare si masa, uneori asigurare medicala;

– de partea română, pentru stagiile mai mari de 3 luni, transportul international si un supliment lunar in valuta.

Dosarele de candidatura se pot transmite electronic, pe adresa dosare.candidatura@roburse.ro. Informatii suplimentare la adresa burse@roburse.ro sau la telefon 0213101905.

______________________________________________________________________________________

Studenții, cadrele didactice și cercetătorii Universității din București sunt invitați să se înscrie la competiția FameLab International, cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei. 

Tema competiției din 2021, destinată studenților, cadrelor didactice la început de drum sau cercetătorilor de peste 18 ani care studiază sau lucrează în inginerie, medicină, tehnologie, biologie, chimie, fizică și matematică este Science for a better future / Știința pentru un viitor mai bun.

Concurenții FameLab vor avea la dispoziție doar 3 minute pentru a fascina publicul și juriul cu o prezentare a unui subiect științific, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau de alte resurse. Astfel, prezentarea va trebui să fie nu doar riguroasă din punct de vedere științific, ci și originală și interactivă, pentru a reuși să capteze atenția publicului larg. Prezentările vor fi evaluate în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă.  

Participanții sunt încurajați să ajute publicul larg să înțeleagă rolul esențial pe care descoperirile științifice și dezvoltările tehnologice actuale îl au în rezolvarea unor probleme majore ale lumii contemporane. 

Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să completeze formularul disponibil aici și să aleagă selecția online în cadrul căreia își vor susține prezentarea.

Înscrierile se pot face până cel târziu miercuri, 31 martie 2021.

Mai multe informații cu privire la înscrierea în competiție și la desfășurarea concursului în România sunt disponibile aici, dar și pe site-ul British Council Romania.


Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) promoveaza o ofertă de burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România.

!!! Sunt finanțate stagii de cercetare desfășurate în limba germană sau în limba engleză.

Printre acestea se evidentiaza următoarelor programe (hyperlink-uri în text):

–          Stagii de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)

–          Stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetători (1-3 luni)

–          Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă și arhitectură (1-3 luni)

–          Program de reinvitare pentru foști bursieri (1-3 luni)

În datele de 5 și 9 martie 2021 sunt organizate două sesiuni online de informare despre bursele mai sus menționate. 

Detalii despre cele două evenimente se găsesc pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/DAADRomania/photos/a.200018133359234/4259429030751437/

 —————————————————————————————————————————————————–

Centrul de Învățare al UB oferă servicii integrate de suport în învățare, având ca scop principal adaptarea mai ușoară la cerințele academice și schimbările impuse de desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid.

Începând cu 12 octombrie 2020, studenții pot participa la activități de:  

  1. Coaching și dezvoltare personală în aria competențelor sociale și emoționale.

  2. Consiliere profesională şi orientare în carieră.

  3. Dezvoltare a competențelor de gândire critică și raționament științific

  4. Dezvoltarea competenţelor de scriere academică

Studenții se pot înscrie accesând direct formularul de înscriere (https://forms.gle/5ufgojtYxxa2Xijx7)  sau la email learningcenter@unibuc.ro.

Detalii despre activițăti pot fi găsite in programul atasat sau la adresa https://fpse.unibuc.ro/despre-noi/info-fpse/9-focus/800-centrul-de-invatare-al-universitatii-din-bucuresti   Workshopuri online oct 2020 (revizuit 9.10.2020)_UB Learning Center


S-a lansat ediția a VI-a a premiilor “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori în Știință și Inginerie”. Aceste premii anuale, inițiate în anul 2015, recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății. Concursul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea (profesoară la Universitatea Michigan).
Detalii în fișierul atașat Premiile Rada Mihalcea

Ministerul Educației și Cercetării a demarat programul de acordare a unui ajutor de stat pentru studenți, în vederea cumpărării unui calculator.

Pentru depunerea cererilor și a documentelor doveditoare în vederea stabilirii eligibilității solicitanților, nu va fi necesară deplasarea studenților la universitate ci acestea vor fi transmise prin servicii de curierat sau prin intermediul poștei electronice. Data limită de depunere a cererilor este 17 aprilie 2020.

Cererile și documentele doveditoare vor fi transmise pe adresa de email: activitatistudentesti@unibuc.ro, sau prin curier la adresa: Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 3, cam. 313- Direcția Cămine Cantine și Activități Studențești.
Documentele necesare se găsesc aici:
Calendar Euro 200 – 2020
Acte necesare Euro 200
Cerere pentru acordarea unui ajutor financiar din partea statului

Program Internship

Agenția de Recrutare “Professional”  are în desfășurare un proces de recrutare pentru un program de Internship plătitOpen4YOU, în colaborare cu OMV Petrom, având mai multe poziții deschise, în mai multe locații din țară, iar printre altele există un număr de locuri destinat studen’ilor ce urmează cursuri  pe specializările Geologie/Inginerie geologică/Geofizică – București și Buzău.

Suntem în căutare de persoane cu o anumită bază teoretică, pregătire formală, cu dorința de a învăța lucruri noi și de a acumula noi abilități în domeniu.

Criteriile necesare pentru a putea participa la acest proces sunt:

să fie printre cei mai buni studenți: promovabilitate 100% a examenelor și o medie de minimum 8 (opt) pe ultimul an de studiu (obligatoriu adeverința doveditoare eliberată de secretariatul facultății);

să fie stundenți în anii II, III, IV sau master.

Adresa de contact: dpopa@professional.com.ro


Prezentare științifică:  Imaging and tracing


TABERE STUDENTI 2019

Perioada de inscriere pentru studenti este 19.04-17.05.2019.

În perioada 12-21 aprilie 2019, Asociația Studenților din Universitatea din București organizează festivalul studențesc ASUBfest, unul dintre cele mai ample proiecte dedicate studenților UB.

ASUBfest este un festival cultural-educativ dedicat studenților, care încorporează o serie de evenimente culturale, artistice și de dezvoltare personală, menite să schimbe modalitățile de petrecere a timpului liber.

https://www.unibuc.ro/2019/a-inceput-asubfest-festivalul-studentilor-universitatii-din-bucuresti


Bucharest Student Chapter

va invită la prezentarea: STRUCTURAL SETTING OF TURBIDITE SYSTEMS: A GLOBAL COMPARISON susținută de BEREND VAN HOORN  în cadrul  AAPG Visiting Geoscientist Program, care va avea loc  marți,19 Martie, 2019,  ora 16, Facultatea de Geologie și Geofizică, Bd. N. Bălcescu, București, Amfiteatrul Ludovic Mrazec (PA). Detalii aici.