Cursuri formare și dezvoltare profesională

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) promoveaza o ofertă de burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România.

!!! Sunt finanțate stagii de cercetare desfășurate în limba germană sau în limba engleză.

Printre acestea se evidentiaza următoarelor programe (hyperlink-uri în text):

–          Stagii de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)

–          Stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetători (1-3 luni)

–          Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă și arhitectură (1-3 luni)

–          Program de reinvitare pentru foști bursieri (1-3 luni)

În datele de 5 și 9 martie 2021 sunt organizate două sesiuni online de informare despre bursele mai sus menționate. 

Detalii despre cele două evenimente se găsesc pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/DAADRomania/photos/a.200018133359234/4259429030751437/

 —————————————————————————————————————————————————–

Centrul de Învățare al UB oferă servicii integrate de suport în învățare, având ca scop principal adaptarea mai ușoară la cerințele academice și schimbările impuse de desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid.

Începând cu 12 octombrie 2020, studenții pot participa la activități de:  

  1. Coaching și dezvoltare personală în aria competențelor sociale și emoționale.

  2. Consiliere profesională şi orientare în carieră.

  3. Dezvoltare a competențelor de gândire critică și raționament științific

  4. Dezvoltarea competenţelor de scriere academică

Studenții se pot înscrie accesând direct formularul de înscriere (https://forms.gle/5ufgojtYxxa2Xijx7)  sau la email learningcenter@unibuc.ro.

Detalii despre activițăti pot fi găsite in programul atasat sau la adresa https://fpse.unibuc.ro/despre-noi/info-fpse/9-focus/800-centrul-de-invatare-al-universitatii-din-bucuresti   Workshopuri online oct 2020 (revizuit 9.10.2020)_UB Learning Center


S-a lansat ediția a VI-a a premiilor “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori în Știință și Inginerie”. Aceste premii anuale, inițiate în anul 2015, recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății. Concursul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea (profesoară la Universitatea Michigan).
Detalii în fișierul atașat Premiile Rada Mihalcea

Ministerul Educației și Cercetării a demarat programul de acordare a unui ajutor de stat pentru studenți, în vederea cumpărării unui calculator.

Pentru depunerea cererilor și a documentelor doveditoare în vederea stabilirii eligibilității solicitanților, nu va fi necesară deplasarea studenților la universitate ci acestea vor fi transmise prin servicii de curierat sau prin intermediul poștei electronice. Data limită de depunere a cererilor este 17 aprilie 2020.

Cererile și documentele doveditoare vor fi transmise pe adresa de email: activitatistudentesti@unibuc.ro, sau prin curier la adresa: Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 3, cam. 313- Direcția Cămine Cantine și Activități Studențești.
Documentele necesare se găsesc aici:
Calendar Euro 200 – 2020
Acte necesare Euro 200
Cerere pentru acordarea unui ajutor financiar din partea statului

Program Internship

Agenția de Recrutare “Professional”  are în desfășurare un proces de recrutare pentru un program de Internship plătitOpen4YOU, în colaborare cu OMV Petrom, având mai multe poziții deschise, în mai multe locații din țară, iar printre altele există un număr de locuri destinat studen’ilor ce urmează cursuri  pe specializările Geologie/Inginerie geologică/Geofizică – București și Buzău.

Suntem în căutare de persoane cu o anumită bază teoretică, pregătire formală, cu dorința de a învăța lucruri noi și de a acumula noi abilități în domeniu.

Criteriile necesare pentru a putea participa la acest proces sunt:

să fie printre cei mai buni studenți: promovabilitate 100% a examenelor și o medie de minimum 8 (opt) pe ultimul an de studiu (obligatoriu adeverința doveditoare eliberată de secretariatul facultății);

să fie stundenți în anii II, III, IV sau master.

Adresa de contact: dpopa@professional.com.ro


Prezentare științifică:  Imaging and tracing


TABERE STUDENTI 2019

Perioada de inscriere pentru studenti este 19.04-17.05.2019.

În perioada 12-21 aprilie 2019, Asociația Studenților din Universitatea din București organizează festivalul studențesc ASUBfest, unul dintre cele mai ample proiecte dedicate studenților UB.

ASUBfest este un festival cultural-educativ dedicat studenților, care încorporează o serie de evenimente culturale, artistice și de dezvoltare personală, menite să schimbe modalitățile de petrecere a timpului liber.

https://www.unibuc.ro/2019/a-inceput-asubfest-festivalul-studentilor-universitatii-din-bucuresti


Bucharest Student Chapter

va invită la prezentarea: STRUCTURAL SETTING OF TURBIDITE SYSTEMS: A GLOBAL COMPARISON susținută de BEREND VAN HOORN  în cadrul  AAPG Visiting Geoscientist Program, care va avea loc  marți,19 Martie, 2019,  ora 16, Facultatea de Geologie și Geofizică, Bd. N. Bălcescu, București, Amfiteatrul Ludovic Mrazec (PA). Detalii aici.