Știri

 

In seria de Conferinte GeoTalks organizate in Facultatea de Geologie si Geofizica, va invitam la prezentarea volumului Sisteme Acvifere Carstice – Geneza, Caracteristici si Gestiune Durabila elaborat de catre dr. ing. Adrian Iurkiewicz in cadrul Proiectului RuralKarst, derulat de Asociația Speologică Exploratorii Resita, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Volumul Sisteme Acvifere Carstice – Geneza, Caracteristici si Gestiune Durabila are un pronuntat caracter de ghid metodologic educational in care se incearca schitarea reperelor principale, necesare intelegerii proceselor ce contribuie la aparitia si dezvoltarea unui areal carstic in general si a unui sistem acvifer carstic in particular. Acestora li se adauga modalitati mai mult sau mai putin simple de investigare, de gestionare durabila si de protectie a importantelor resurse acvifere din aceste zone fata de factorii de stres antropic fie el calitativ si/sau cantitativ. 

Cuprinsul si partea introductiva a volumului se regasesc in documentul atasat.

SistAcvifCarstice CuprinsIntro

    Cand:    luni 17 iunie 2024, ora 14:00

    Locatie:    Amfiteatrul L. Mrazec (PA),


Ultima conferință  Geotalks  din acest sezon va avea loc la Facultatea de Geologie și Geofizicăjoi 13 iunie 2024, ora 17, în Amfiteatrul Ludovic Mrazec

Dr. Ashley Gumsley de la Universitatea Silezia din Katowice, Polonia va susține prezentarea: Circa 2580–2574 Ma LIP-scale magmatism in the Zimbabwe and Kaapvaal cratons, southern Africa – the oldest known continent-continent collision no more?

Dr. Ashley Gumsley a finalizat doctoratul în 2017, la Universitatea din Lund, Suedia în domeniul petrocronologiei. Interesele lui științifice focalizează provinciile magmatice (Large Igneous Provinces – LIPs) precambriene din Africa, axându-se în special asupra geocronologiei, geochimiei și paleomagnetismului  – pentru a putea reconstitui atât caracteristicile mantalei de unde provin aceste magme predominant mafice, dar și asupra  paleogeografiei și posibilelor implicații asupra mediului pe care aceste evenimente catastrofice de scurtă durata le-au avut.

Atașat găsiți invitația.

Vă așteptăm!

PS

Din toamnă vom diversifica tematica prezentărilor, iar pentru aceasta vă așteptam cu sugestii!


Vineri, 07.06.2024, a avut loc vizita studenților participanți la cursul de Gemologie la Muzeul și Tezaurul BNR.

Mulțumim doamnei Ana Maria Voloc pentru sprijinul acordatParticiparea studentilor de la cursul de Gemologie la workshopul despre diamante sintetice, care s-a tinut duminica, 26 mai, ora 9, la Muzeul Geologic National. Organizator: Centrul Gemologic RomanDăm START înscrierilor în noua ediție a Her Energy Academy powered by OMV Petrom – programul care te pregătește pentru o carieră strălucitoare în domeniul tehnic.
De la branding personal 🎨, la critical thinking 🧠, autocunoaștere , sau viziune pentru viitor, Her Energy Academy este locul în care îți încarci bateriile cu energie și cunoaștere pentru viitorul tău. 🔋💡 Power up today the leadership of tomorrow – fă primul pas și înscrie-te acum pe www.herenergyacademy.ro


 

Inregistrare


Open4U, OMV Petrom
Open4U se va desfășura în perioada Iulie-August 2024 și oferă studenților șansa de a aplica cunoștințele teoretice într-un mediu practic și de a dobândi experiență în domeniul lor de interes. Fiecare student va avea un mentor alocat, care îl va ghida și îl va ajuta să pună în practică cunoștințele acumulate. Indemnizația lunară este în valoare de 4.000 RON brut. Aproximativ 10 locuri pentru studenții cu specializarea geologie și geofizică.
Citeriile de selecție sunt următoarele:
Student la cursuri de zi în anul II, III, IV sau masterand
Promovabilitate 100% a examenelor și o medie de minium 8 pe ultimul an de studiu
Cunoștințe medii/avansate de limba engleză
Ne-am bucura ca programul să ajungă la cât mai mulți studenți și am aprecia sprijinul dvs. privind informarea studenților care ar putea fi interesați. Vă rugăm să găsiți în atașament vizualurile care pot fi folosite pentru promovare.
Înscrierile se pot face până la data de 7 mai, la adresa open4u@professional.com.ro


Studenții masteranzi din facultate au oportunitatea de se înscrie la școala de vară de la Luxemburg a Băncii Europene de Investiții (BEI), “brațul financiar” al Uniunii Europene (BEI).

Programul se adresează masteranzilor de la orice program de studii, principalul criteriu de eligibilitate fiind capacitatea avansată de gândire critică, iar unul din obiectivele de pregătire este și de a identifica potențiali viitori angajați. Expertiza de care are nevoie BEI în acest moment nu este neapărat una financiară, ci dorește să recruteze specialiști evaluatori de proiecte de finanțare din toate domeniile, inclusiv din cele tehnice (ex. chimie, fizică, geologie/inginerie geologica/geofizica), precum și tineri cu potențial de a genera soluții inovatoare la probleme de interes public local și european.

Această școală de vară ce se desfășoară parțial online și parțial în Luxemburg cu costurile acoperite integral de BEI, se adresează numai masteranzilor de la un număr limitat de universități europene de prestigiu precum Sciences Po Paris și London School  of Economics and Political Science, iar universitatea noastră a avut șansa să fie selectată și să rămână în lista agreată de BEI deja de doi ani, datorită calități participanților din partea UB. 

Termenul (extins) de depunere a aplicatiilor este 28 aprilie 2024.

Detalii la: https://unibuc.ro/apel-la-candidaturi-pentru-masteranzii-ub-scoala-de-vara-internationala-de-la-luxemburg/

https://idc.unibuc.ro/training/eib-module/european-investment-bank-summer-school-2024


Facultatea de Geologie și Geofizică invită cadrele didactice și studenții în data de 18 aprilie 2024, ora 17, Amf. 2A “Sabba Ștefănescu” (N.Bălcescu nr. 1, etajul 2), la conferința prof. Hans Otto Frøland (Norwegian University of Science and Technology, Trondheim):

 “The development of the EU’s minerals strategy since the 1970s” ISDS_Conference_Hans Otto FROLAND 2024

 


Institutul de Geodinamică “Sabba S. Ștefănescu” invită cadrele didactice și studenții în data de 5 Aprilie 2024, ora 11 la conferința cu tema:

“Active and Fossil Magmatic – Hydrothermal Systems: A study case from Azores Archipelago, European Variscan Belt, Aeolian Islands and Eastern Carphatinas”

Conferința va avea loc în sala de seminarii a Institutului de Geodinamică “Sabba S. Ștefănescu”.


Gala Cercetării Românești 2024: Prof. dr. Mihai Ducea, Premiul “Grigore Cobălcescu” – Domeniul științific Științele pământului, mediu și schimbări climatice  https://www.youtube.com/watch?v=riarIfQDNxs

 

Arhivă știri