Evenimente

 

Vizita studentilor gemologi din FGG la Carbon Dynamics, singurul laborator de sinteza a diamantului din Romania. Multumiri domnului Alessandro Amato, CTO Carbon Dynamics.
Oportunități în carieră

Studenții Facultății de Geologie și Geofizică sunt invitați vineri 12 mai 2023, ora 12.00, în Amf. Ludovic Mrazec (Sala PA) (clădirea N.Balcescu nr.1, parter), la prezentarea oportunităților în carieră oferite de Eurofins Scientific.

Oportunitati in cariera_12 mai 2023


Departamentul de Geologie, Mineralogie şi Paleontologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București

vă invită la conferința şi aplicațiile practice dedicate gemelor colorate, susținute de:

 

                                                                       NOAM LENZINI, World Gemological Institute

                                                                       TATIANA BALABAN, Luxury Adviser Group

 

27 aprilie 2023, 12:00

28 aprilie 2023, 10:00 – 12:00 şi 12:00 – 14:00,

Amfiteatrul Ludovic Mrazec, imobil N.Balcescu nr.1, parter

Conferinta geme colorate 27-28 apr 2023


SNSGG este un eveniment de tradiție în cadrul învățământului geologic universitar din România, organizându-se anual între Facultățile de Geologie din București, Cluj-Napoca și Iași. De-a lungul timpului, acest simpozion a oferit șansa pentru sute de studenți să-și manifeste pasiunea pentru geoștiințe. Mai mult decât atât, acest simpozion este o ocazie deosebită pentru studenți de a obţine experiență și de a se remarca în mediul geologic universitar din România.

Program simpozion


Corul Universității din București vă așteaptă la concertul de Paște „Universal Prayer”

Corul Universității din București invită comunitatea universitară sâmbătă, 8 aprilie 2023, la concertul de Paște „Universal Prayer” Corul UB Concert de Paste

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, în Aula Magna a Facultății de Drept a UB. Intrarea este liberă.


IBA 2023

O echipă de patru studenți din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică din Universitatea din București a participat în data de 23 martie 2023 la competiția internațională a American Association of Petroleum Geologists (AAPG), numită Imperial Barell Award (IBA). Studenții au fost îndrumați de Lector Dr. Ing. Ioan Munteanu și coordonați de Dr. Ing. Dorina Țambrea. În plus aceștia au beneficiat și de expertiza unor alumni ai UB: Barbu Victor, Olaru Radu, Vlăsceanu Mihai și Niță Călin.

Cei patru studenți sunt înscriși în cadrul programele de master Evaluarea Bazinelor de Sedimentare și a Resurselor Minerale și Applied Geophysics, și în programul de licență Inginerie Geologică (grupa opțională Ingineria Geologică a Resurselor). Aceștia sunt: Călugărean Cristina (master EBSRM I), Mihai Sabina (master EBSRM II), Stoica Flavia (master AG), Mihăilă Adrian (licență IG).

                                               

 În urma participării la competiția IBA 2023, echipa Facultății de Geologie și Geofizică a oobținut locul 3 în cadrul semifinalei Europa https://iba.aapg.org/competition/region/europe. 

Le dorim mult succes în viitor și îi asigurăm de întreaga noastră susținere!


Ședințele de laborator la Gemologie, realizate în parteneriat cu Centrul Gemologic Roman.


Lansarea Programului Danube Lighthouse

În zilele de 3 – 4 aprilie 2023 va fi organizat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și INCD Delta Dunării la Palatul Parlamentului un eveniment foarte important – lansarea Programului Danube Lighthouse – din Misiunea Healthy Oceans, Seas, Coastal and Inland Waters. Pe data de 3 aprilie 2023 vor fi prezenți și doi comisari europeni – comisarul de la Directoratul General Afaceri Maritime și Pescuit (DG MARE) și comisarul de la Directoratul General Cercetare (DG Research).

Este un eveniment de  importanță majoră pentru comunitatea științifică din Romania și îi invităm pe toți cei doritori să se înscrie utilizând link-ul de mai jos:

 https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=xZU-ZxPQA02e8zUosgMyy2u8Z5xHtY1IhuJR2qXHbcdURU41Nk9RUlZXMzhJV0M4UEJTVFlPWVExTS4u&wdLOR=c12C72D7A-8EE3-4DB7-8610-80413330B49F

Evenimentul este organizat în format fizic și accesul se face pe baza datelor personale transmise anterior și a CI.


Oportunități în carieră

Studenții Facultății de Geologie și Geofizică sunt invitați vineri 3 martie 2023, ora 10.00, în Amf. Ludovic Mrazec (Sala PA) (clădirea N.Balcescu nr.1, parter), la prezentarea oportunităților în carieră oferite de Total Business Land.

Total Business Land este o companie de proiectare și constructii, consultanţă de management şi servicii profesionale în domeniile: inginerie, mediu, arheologie şi restaurare, topografie şi cadastru, minerit, digitalizare, managementul proiectelor. Oportunitati cariera_feb 2023


 

Gala Cercetării Românești 2023

În data de 31 ianuarie 2023 s-a desfășurat la Ateneul Român Gala Cercetării Românești, Ediția I (2023) https://galacercetarii.research.gov.ro/

Aceasta este o inițiativă a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării care își propune recunoașterea la cel mai înalt nivel a meritelor celor care proiectează și construiesc viitorul României și al lumii. 

Excelența românească în cercetare schimbă lumea. E timpul să o recunoaștem aici, acasă.

Îl felicităm pe colegul Mihai Ducea pentru clasarea printre finaliștii de la Categoria I, Cercetători cu experiență.


Simpozionul Național al Studenților Geologi și Geofizicieni, ediția XXI

S-a dat startul înscrierilor pentru Simpozionul Național al Studenților Geologi și Geofizicieni, ediția XXI! Anunt simpozion studentesc 2023

Manifestarea reunește studenți creativi cu preocupări în domeniul științelor pământului, de la facultățile de profil din România.

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 7-10 aprilie 2023, în cadrul Universității din București, Facultatea de Geologie și Geofizică.

Temele propuse pentru ediția XXI sunt divizate în 6 secțiunii științifice:

Secțiunea 1: Cristalografie, Mineralogie, Petrologie, Geochimie, Metalogenie și Zăcăminte;

Secțiunea 2: Paleontologie, Geoparcuri, Geoconservare, Studii interdisciplinare;

Secțiunea 3: Stratigrafie, Sedimentologie, Geologie marină;

Secțiunea 4: Geologia zăcămintelor de hidrocarburi, Geologie structurală, Tectonică, Explorarea și exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi;

Secțiunea 5: Geofizică, Inginerie geologică, Hidrogeologie, Ingineria Mediului si Protecția mediului;

Secțiunea 6: Comunicări științifice pe baze bibliografice destinate studenților de anul I.

 

Înscrierea se poate face în perioada 15 ianuarie – 1 martie 2023, pe site-ul oficial al simpozionului: (https://snsgg2023.wordpress.com/inscriere/)

Studentii sunt invitati să alăture eforturilor noastre de a crea legături și parteneriate pe termen lung!


“ÎMPREUNĂ SUNTEM EUROPA: Președinta Parlamentului European, ROBERTA METSOLA, în dialog cu tinerii”  

Facultatea de Drept a Universității din București găzduiește un eveniment de anvergură dedicat tinerilor, organizat de Biroul Parlamentului European în România: “ÎMPREUNĂ SUNTEM EUROPA: Președinta Parlamentului European, ROBERTA METSOLA, în dialog cu tinerii”  

Evenimentul se desfășoară în contextul vizitei dnei. Președinte a Parlamentului European, Roberta Metsola la București și reprezintă materializarea dorinței dnei. Metsola de a intra într-un dialog deschis cu tinerii din România, pe teme privind construcția europeană, viitorul Uniunii Europene, rolul și poziția România în spațiul european.

Prin urmare, în data de 20 decembrie 2022, începând cu ora 10.20, studenții sunt așteptați în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept pentru a intra în dialog cu Președinta Parlamentului European și a transmite, astfel, mesajul tinerilor din România către instituțiile europene.

Participarea la eveniment necesită înregistrarea prealabilă, prin accesarea următorului link:

https://impreuna-in.eu/ro/event/impreuna-suntem-europa-2022-12-20-1139/register

accesul în sală urmând a fi făcut pe baza actului de identitate și a înscrierii prealabile.


Oportunități în carieră

Studenții Facultății de Geologie și Geofizică sunt invitați joi 15 decembrie 2022, ora 12.00, în Amf. Vasile Lăzărescu (clădirea Traian Vuia nr.6, parter), la seminarul cu tema: ”ROLUL INGINERULUI GEOLOG ÎN ACTIVITATEA DE INGINERIE GEOTEHNICÔ 

                                                                             

Prezentări:

  •        Alesandra Ene (POPP & ASOCIAȚII Inginerie Geotehnică):

               “Lucrări de investigații in situ și de monitorizare geotehnică și structurală, necesare pentru susșinerea                               excavațiilor adânci din zona Municipiului București”

  •        Dr. Emilia Milutinovici (Prospect Technical Studies):

             “Competențete descifrării structurii terenurilor de fundare: educație geologo-tehnică, experiență și imaginație”


GEODOCT 2022

Simpozionul GEODOCT 2022 se va desfășura la data de 2 decembrie 2022, orele 10.00, online, via Zoom. Simpozionul GEODOCT 2022 este dedicat aniversării a 90 de ani de la nașterea Acad. THEODOR NEAGU.

Detalii la https://sdg.gg.unibuc.ro/geodoct/


Oportunități în carieră

În data de 25 noiembrie 2022, ora 12.00, în Amf. Ludovic Mrazec (PA) (clădirea din N.Blcescu nr.1, parter), va avea loc o întâlnire a studenților cu industria și cu mediul de cercetare. Vor fi prezente firmele: SC GEOSTUD SRL (Nicolae Petru); INCD Fizica Pământului (Dragoș Tătaru); DIRAC SRL (Cezar Iacob) Oportunitati in cariera_25 nov 2022


În perioada 24-25 noiembrie 2022 se va desfășura conferința REZERVAŢII GEOLOGICE DIN ROMÂNIA – EVALUARE, GEOCONSERVARE, INTERPRETARE, organizată în cadrul proiectului PN 19 20 05 02 al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar intitulat “Valorificarea şi promovarea patrimoniului geologic din România prin elaborarea unei strategii de geoconservare unitare la nivel național”. Conferința va avea loc la București, si este organizată în parteneriat cu Forumul Național al Geoparcurilor din România și Societatea Geologică a României.

Înscrierea se poate face și online folosind link-ul https://rezervatii-geologice.ro/inscriere-participanti/

Informații suplimentare în circulara 2 și în programul conferinței (fișiere atașate):


Din dorința de a pregăti, pentru anul universitar 2023-2024, o campanie de admitere care să ajungă într-o mai mare măsură la candidații interesați de oferta educațională a Universității din București, am lansat coLABORATORUL de IDEI.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 26-30 octombrie 2022 la Stațiunea Zoologică a UB de la Sinaia, își propune să aducă împreună studenți/ masteranzi/ doctoranzi de la toate facultățile Universității din București.

Pe această cale, vă adresăm rugămintea de a disemina apelul la înscrieri pentru coLABORATORUL de IDEI pe canalele de comunicare ale facultății dvs. (site, facebook, instagram etc.). Înscrierile sunt deschise până miercuri, 19 octombrie 2022, prin completarea formularului disponibil aici: https://forms.gle/G5D99Smft1Am5jGA7.

Sub coordonarea Adei Roseti, specialist în comunicarea științei și jurat al competiției UBtalks, echipa coLABORATORULUI de IDEI va identifica acea idee care să fie sufletul campaniei de admitere 2023 la Universitatea din București.

Mai multe detalii cu privire la coLABORATORUL de IDEI pot fi consultate în materialul disponibil aici: https://unibuc.ro/am-prelungit-inscrierile-colaboratorul-de-idei-asteapta-ideea-ta-pana-pe-19-octombrie-2022.


CARAVANA ȘTIINȚEI 2022
Multumiri colegilor: Bogdan NICULESCU, Iulian POPA, Denisa JIANU, Mihaela SCRADEANU, Costi UNGUREANU, Florin NACHE, Loreta MUNTEANU si tuturor studentilor care au reprezentat Facultatea de Geologie si Geofizica!


Geologia este știința care ne arată cine suntem, unde suntem, de ce suntem și cum am ajuns aici.

Te-ai intrebat vreodată dacă munții au fost acolo dintotdeauna? Ei cresc sau scad? Cum recunoaștem pietrele pe care le adunăm în fiecare drumeție la mare sau la munte?

La aceste întrebări și la multe altele vă putem răspunde în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor de la standul Facultății de Geologie și Geofizică, din Parcul Izvor pe 30 septembrie. Vom intra în bocancii unui geolog și vom avea o vânătoare de fosile, vom înțelege procese geologice și geomorfologice cu ajutorul unui mecanism-surpriză, vom învăța să recunoaștem tipuri de roci și vom analiza la lupa binoculară profunzimile rocilor.

Împreună vom descoperi atelierele:

  1. Vânătoare de fosile
  2. Cum se înalță munții?
  3. Detectivii rocilor
  4. Laborator în aer liber: Geoparcurile din România – expoziție itinerantă

Program ateliere:

16 – 16:45 Vânătoare de fosile // atelier colorat dinozauri

17 – 17:45 Cum se înalță munții? // atelier colorat mamuți

18 – 18:45 Detectivii rocilor // atelier colorat dinozauri

19 – 20 Discuții/Întrebări // atelier colorat dinozauri

16 – 22 Laborator în aer liber: Geoparcurile din România – expoziție itinerantă

Evenimentul Noaptea Cercetărilor face parte din proiectul ReConnect „Research Communication for Active Learning. New Science, Trends and Results”, dezvoltat într-un parteneriat între Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Fizică Atomică și Universitatea din București.
 

 


Challenges and Solutions of Low Resistivity Pay

There are a new event for you, happening in the heart of our faculty: “Challenges and Solutions of Low Resistivity Pay” is presented by David Allen, a specialist in his domain CEFES event invite

When and where?
12th of May, 2022, 17:00 /
 Bucharest, Faculty of Geology and Geophysics, 6 Traian Vuia str., Vasile Lăzarescu Amphitheatre

Check out more about the event at this link: https://facebook.com/events/s/petrophysical-tech-meet/573975387215346/

Don’t forget to register until Friday, 6th May to:
zsnovida@slb.com /WhatsApp: +40738727002-Professional/Teachers
                                            or
ramba.anamaria@gmail.com / WhatsApp: +40761754433 – Students

#fgg #spebucharest#asgg #aapgbucharest


În data de 12 aprilie 2022 ora 11.00 se va desfășura în Amfiteatrul Lazărescu (imobilul Traian Vuia nr.6, parter) conferința intitulată „Diamantul: trecut, prezent și viitor”, susținută de Alessandro Amato, CTO Carbon Dynamics

Imagini din timpul prezentării

______________________________________________________

În perioada 7–11 septembrie 2022, la Plovdiv, Bulgaria, se va desfășura 22nd Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association. Vă invităm să luați parte la acest eveniment, o ocazie excelentă pentru a restabili legături cu colegii din arealul nostru geografic, de a descoperi noi direcții de cercetare, personalități marcante și rezultate științifice recente.

Informații noi privind organizarea Congresului CBGA se găsesc în fișierul atașat: CBGA2022_flyer (1)

Detalii actualizate despre acest eveniment se găsesc la adresa https://cbga2022.geology.bas.bg/?page=0

______________________________________________________

La inițiativa unui grup de foști studenți, colegi și colaboratori, în data de 11 aprilie 2022 se va desfășura în Amfiteatrul “Vasile Lăzărescu” (clădirea Facultății de Geologie și Geofizică, Str. Traian Vuia nr. 6, parter) un simpozion dedicat activității excepționale a celui care a fost Profesorul Corneliu Dinu – “A life dedicated to Earth sciences, the legacy of ProfessorCorneliu DinuSymposium_Corneliu_Dinu

Programul simpozionului este disponibil la adresa https://corneliudinu.eu/symposium/

Lucrările simpozionului vor putea fi urmărite printr-o transmisiune live pe YouTube, la link-ul: https://youtu.be/TYilkBFu0Ig

______________________________________________________
Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Geologiei, Societatea de Geologie a României în parteneriat cu
Biblioteca Metropolitană, organizează Expoziția “Tu de câte pietre ai nevoie?”.
Expoziția explorează relația dintre viața fiecăruia dintre noi și geologie. Fiecare rocă este privită din punct de vedere științific și artistic, îmbinând informații la scară microscopică și macroscopică, în context geologic.
Impactul geologiei în viața noastră este subliniat prin expunerea obiectelor rezultate din prelucrarea diverselor roci si minerale.
Expoziția se desfășoară în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2021, și poate fi vizitata respectând regulile de distanțare socială și cu prezentarea certificatului verde de vaccinare Covid 19.
Se poate accesa și  http://geosociety.ro/saptamana-geologiei/ pentru a vizita expoziția virtuală.
______________________________________________________
În perioada 27 – 28 mai 2021 se va desfășura la Universitatea din Petroșani   Simpozionul “UNIVERSITARIA SIMPRO 2021 – QUALITY AND INNOVATION IN EDUCATION, RESEARCH AND INDUSTRY – THE SUCCESS TRIANGLE FOR A SUSTAINABLE ECONOMIC, SOCIAL AND ENVIRONMENTAL DEVELOPMENT”. 
Detalii în link-ul https://www.upet.ro/simpro/2021/

—————————————————————————————————————————–

Marți 3 decembrie 2019, ora 16, în amfiteatrul Ludovic Mrazec din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 1 va avea loc prezentarea susținută de dr. Antoine Triantafyllou, de la University of  Arizona, cu titlul „Transitional Magmatic Arc Systmes: Key sites for Crustal Differentiation, Growth and Evolution” 

Conferinta  Triantafyllou

____________________________________________________________________________

Marţi 22 octombrie 2019, la sediul Facultăţii de Geologie şi Geofizicä a Universităţii din Bucureşti din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 1 va avea loc Simpozionul “Geoştiintele in secolul XXI”. Organizatori sunt Facultatea de Geologie şi Geofizică – FGG a Universității din București, ICUB, INCD GeoEcoMar, Institutul Geologic al Romaniei, Societatea Geologica a Romaniei, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului. Lucrarile simpozionului se vor deschide în Amfiteatrul Ludovic Mrazec al Departamentului de Mineralogie, unde profesorul Emil Constantinescu, a cărui aniversare de 80 de ani a prilejuit acest eveniment, a educat generaţii de studenti. Cele 56 de lucrări publicate în volumul simpozionului au fost elaborate de circa 130 de autori şi coautori, geologi români din ţară şi străinatate, precum şi colaboratori străini din Canada, Germania, Franţa, Olanda, Ungaria, Federaţia Rusă, Maroc, Egipt. Programul simpozionului cuprinde trei prezentări plenare, susţinute de Acad. Nicolae Panin, preşedintele secţiei de Geonomie al Academiei Române, Acad. Nicolae Anastasiu, vicepreşedintele Comitetului Naţional al Geologilor din România şi Prof. Mihai Ducea,  Universitatea din Arizona, Statele Unite. Simpozionul va avea şase sesiuni ştiinţifice, dintre care una a Şcolii doctorale a FGG. La deschiderea simpozionului vor rosti alocuţiuni reprezentanţi ai Academiei Române, ai Universităţii din Bucureşti, Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universităţii „Al. Ioan Cuza” Iaşi, ai unor institute naţionale de cercetare-dezvoltare, colegi şi prieteni.

Programul simpozionului  Program EC 80

On Tuesday, 22 October 2019, the Faculty of Geology and Geophysicsof the University of Bucharest will host the symposium Geosciences in the 21st century in the building situated on Nicolae Bălcescu Boulevard no. 1. The event is organized by the Faculty of Geology and Geophysics – FGG, ICUB, NRDI GeoEcoMar, the Geological Institute of Romania, the Geological Society of Romania, the Institute for Advanced Studies in Levant Culture and Civilisation. The opening of the symposium is scheduled in the Ludovic Mrazec hall of the Department of Mineralogy, where professor Emil Constantinescu, whose 80th anniversary occasioned this event, educated generations of students. The 56 papers published in the symposium volume have been elaborated by about 130 of authors and co-authors, Romanian geologists from the country and abroad, as well as their foreign collaborators from Canada, Germany, France, the Netherlands, Hungary, Russian Federation, Morocco and Egypt. The program includes three invited lectures, delivered by Acad. Nicolae Panin, the president of the Geosciences section of the Romanian Academy, Acad. Nicolae Anastasiu, vicepresident of the National Committee of Romanian Geologists, and prof. Mihai Ducea, University of Arizona, USA. The symposium is organized in 6 scientific sessions, including one session of the Doctoral School of the Faculty of Geology and Geophysics. In the opening of the event,  speaches will be given by representatives of the Romanian Academy, the University of Bucharest, Babeş-Bolyai University Cluj-Napoca, the University „Al. Ioan. Cuza” Iaşi, of national institutes of research and development, by friends and colleagues.

______________________________________________________________________________

The ArchaeoScience#RO Platform of the Research Institute of the University of Bucharest (ICUB) and Faculty of Geology and Geophysics are pleased to announce the fifth ArchaeoSciences Seminars.

 It will take place on 7 – 10 October 2019 at the University of Bucharest, and our guest speaker is Dr. Attila Kreiter from the Hungarian National Museum, Budapest, Hungary.

 Head of Laboratory for Applied Research at the Hungarian National Museum, Dr. Attila Kreiter is one of the best-known specialists in Europe in the study of archaeological pottery. His research interests include the utilization of interdisciplinary analysis in archaeological interpretation and the combination of interdisciplinary research with archaeological theory, the origins and transmission of ceramic technologies, continuity and change in ceramic technologies and the social meaning/application of these processes. Apart from ceramic petrography, he employs a broad range of analytical techniques to gather data including X-ray Diffraction (XRD), X-Ray Fluorescence (XRF), Instrumental Neutron Activation Analysis (INAA), Scanning Electron Microscopy (SEM) and Laser Ablation (LA-ICP-MS, LA-ICP-AES). Currently, Dr. Attila Kreiter is involved in analyzing ceramics from the Neolithic to the Middle Ages from Hungary.

He will take part in several events at the University of Bucharest, grouped under the title “Contemporary Trends in Pottery Technology. Talks, Debates & Lectures”.

 For further details, please check the event program Program – AC-v.3.0

Archaeosciences Seminars

______________________________________________________________________________

Bucharest Student Chapter and the Faculty of Geology and Geophysics invite you to the presentation “The Role of Geoscience in Sustainable Energy Development – “Recycling” Petroleum Basins”, held by dr. Denise M. Cox,  Storm Energy, Ltd., President of AAPG.
The event takes place on Friday, 14th of June, 3 pm at the Faculty of Geology and Geophysics, Traian Vuia street, Vasile Lazarescu hall.
The abstract of the presentation is attached.

Detalii aici Abstract_RoleGeoscienceSustainEnergyDevel_Cox2018-19. Denise M. Cox wallpaper


Facultatea de Geologie si Geofizica impreuna cu Petrom S.A. invita studenti si cadre didactice in ziua de 27 mai 2019 intre orele 12.00 – 14.00 in Amfiteatrul “Vasile Lazarescu” la “Well Engineering Monthly Forum”. Prezentarile sunt sustinute de ingineri debutanti din cadrul companiei. Detalii aici.


La ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 am sărbătorit împlinirea vârstei de 65 de ani a colegilor noștri – Prof. Dr. ing. Cornel Păunescu, Prof. Dr. ing. Constantin Pene și Prof. Dr. ing. Daniel Scrădeanu. Le dorim multă sănătate! 


Departamentul de Geofizică al  Facultății de Geologie și Geofizică  în colaborare cu compania LLOYD’S REGISTER – SENERGY (U.K.) anunță prezentarea științifică “Advanced Processing of Borehole Acoustic Waves ” a d-nei Jennifer Market.

Jennifer Market  este un expert internațional de mare valoare în domeniul prelucrării și interpretării datelor acustice înregistrate în sondele de explorare.

Prezentarea va avea loc la Facultatea de Geologie și Geofizică  (sala “Vasile Lăzărescu”) în ziua de 27 septembrie 2018 ora 14 cu condiția existenței unui număr suficient de persoane interesate (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, specialiști). Aceeași prezentare va avea loc în dimineața zilei de 27 septembrie în cadrul OMV Petrom.

Dacă sunteți interesați, vă  rugăm să confirmați ferm participarea completând datele dv. de contact în formularul accesat prin linkul urmator.

Lista participanti 27 septembrie 2018


Departamentul Scoala Doctorala de Geologie, Facultatea de Geologie si Geofizica

Va invita la conferinta cu tema:

From conceptual Basin Model to Dynamic Reservoir Model 

using

 Stratigraphic Forward Modelling

Conferentiaza Cedric Grifitths de la Curtin University | CERIPH · Western Australian School of Mines

19 septembrie 2018, Traian Vuia 6, Amfiteatrul Vasile Lazarescu, ora 17:00

Informatii preliminare:

Director SDG

Daniel SCRADEANU

                       Pentru confirmarea participarii la eveniment, va rog sa trimteti un mesaj pe adresa daniel.scradeanu@gg.unibuc.ro