CIVIS

CIVIS – Alianța Civică Universitară Europeană


Cursuri hibride 2023 din seria BIP-urilor CIVIS

S-a lansat call-ul privind propunea de cursuri hibride din seria BIP-urilor CIVIS. Propunerile se fac până pe 15 mai  2023. Informațiile complete necesare: ghiduri de aplicare și formular, se găsesc pe site-ul UB aici sau pe site-ul CIVIS aici


Selecție centralizată  pentru anul universitar 2023-2024 pentru 250 de mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere în cadrul Alianței CIVIS (informații disponibile AICI https://drive.google.com/drive/folders/1HguQZ8TnWQXA7CZsCARxQBt506WFLEgL?usp=share_link).

Selecția pentru mobilități Erasmus+ CIVIS se derulează la nivelul Direcției Relații Internaționale, prin aplicația online disponibilă până la data de 26 aprilie 2023.


CIVIS “Global Awareness”

Studenții și masteranzii Universității din București sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție a microprogramului CIVIS “Global Awareness”. Termenul-limită de înscriere este 14 ianuarie 2023.

Acest microprogram, lansat de Universitatea din București, Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea din Tübingen, oferă studenților și masteranzilor CIVIS posibilitatea de a dobândi competențe transdisciplinare în înțelegerea și analiza unor fenomene globale și transfrontaliere.

Detalii în linkul următor Studenții și masteranzii UniBuc, invitați să se înscrie la o nouă ediție a microprogramului CIVIS “Global Awareness”

Universitatea Paris-Lodron din Salzburg, membră a Alianței CIVIS, anunță deschiderea înscrierilor pentru programul cu diplomă dublă Copernicus Master in Digital Earth pentru anul academic 2023/2024.

Programul se adresează studenților europeni și internaționali cu studii în științe geospațiale, iar termenul-limită de înscriere este 20 decembrie 2022.

Masteranzii înscriși pentru anul academic 2023/2024 vor beneficia de gratuitatea studiilor pe toată durata programului, dar trebuie să-și asigure costurile de întreținere și transport prin mijloace proprii.

Toate informațiile privind procesul de înscriere și de selecție, precum și datele importante și calendarul programului cu diplomă dublă Copernicus Master in Digital Earth sunt disponibile pe site-ul acestuia și în documentul care poate fi accesat aici.


CIVIS a lansat noi oportunități de mobilitate prin intermediul celei mai recente serii de Blended Intensive Programmes (BIPs) și îi invită studenții Universității din București să le descopere și să se înscrie.

Înscrierile pentru această nouă serie de programe se desfășoară până la 30 noiembrie 2022, iar aplicațiile se pot depune pe platforma de mobilități CIVIS, accesibilă prin intermediul catalogului programelor, disponibil aici.

Cele mai importante date despre cursurile care se adresează în mod specific domeniului stiintelor geonomice pot fi consultate mai jos:


S-a lansat selecția centralizata pentru 200 de mobilități de studii Erasmus+ CIVIS pentru semestrul întâi al anului academic 2022-2023. 
 
Candidații pot trimite aplicația online până pe data de 4 martie 2022 (ora 13:00 – ora României), aplicație disponibilă la https://forms.gle/V1MpPTR8gjbt44rU6.
 
Selecția va fi efectuată de către Comisia Centrală de Selecție Erasmus+ CIVIS, iar ulterior finalizării selecției, vă vom transmite rezultatele acesteia, în vederea pregătirii academice a bursierilor pentru stagiu.
 
Selecția pentru mobilități Erasmus+ CIVIS ce vor putea fi derulate în semestrul al doilea al anului academic 2022-2023 va avea loc după finalizarea prezentei selecții pentru semestrul întâi.

Detalii privind selecția centralizată ERASMUS + CIVIS 2022-2023, sunt disponibile pe pagina de internet a Biroului Erasmus+ la adresa https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/selectie/.

Pe pagina de FB a Universității (link aici) se desfășoară în aceste zile votul pentru experiențele CIVIS  împărtășite de studenții din UB (concursul ”Jurnal de Student CIVIS”). Finaliștii așteaptă voturile pe pagina de Facebook a UB până pe 9 decembrie 2021. Oricine poate vota printr-un like sau comentariu. Mai multe despre competiție, găsiți aici

Studenții sunt așteptați joi 9 decembrie de la ora 10.00 la o întâlnire în care sunt prezentați reprezentanții studenților în CIVIS Student Council, pot afla noutăți despre mobilități și oportunități CIVIS, iar alți studenți le povestesc lucruri concrete despre experiența trăită în CIVIS (cursuri, participări la școli de vară, mobilități, participări la competiții/întâlniri internaționale etc.). Întâlnirea se va termina cu un joc Kahoot la care toți studenții sunt invitați să-și testeze cunoștințele despre alianța CIVIS. 
 
Detalii conectareLocal CIVIS Days 2021 – Cum arată experiența CIVIS pentru studenții UB – Povești din mobilitate

Time: Dec 9, 2021, 10:00 AM Bucharest

Link:https://zoom.us/j/92631950762?pwd=bk01d29uLzU3SXBZeVh4ZndmZEhzdz09

Meeting ID: 926 3195 0762

Passcode: 404596

Vineri 10 decembrie de la ora 10.00, se va desfasura sustinerea publica a proiectelor CIVISthon UB si premierea castigatorilor Deschidere CIVISthon UB. Echipele facultăților își prezintă proiectele în cadrul primului CIVISthon UB. Sunt așteptați susținătorii (studenți si cadre didactice) sau curioșii care n-au îndrăznit să participe anul acesta, dar ar vrea să vadă cum se desfășoară pentru a participa la edițiile viitoare. Mai jos sunt datele de acces:

Detalii conectare: Local CIVIS Days 2021 – Start #CIVISthonUB

Dec 10, 2021, 10:00 AM Bucharest

https://zoom.us/j/93178347278?pwd=em1GMDFzWWFIK1R0eERQYzVHcmFMUT09

Meeting ID: 931 7834 7278

Passcode: 580393